Sayfayi Yazdir | Pencereyi Kapat

bronşit ve antibiyotik iğne

Printed From: Gebelik ve Annelik
Kategori: Doktorunuza Sorun
Forum Adi: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Aciklamasi: Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları ile ilgili sorularinizi Dr. Kadir Tuğcu sizler icin cevapliyor.
URL: http://www.gebelikveannelik.net/forum/forum_posts.asp?TID=33664
Yazdirilma Tarihi: 02-Agustos-2015 Saat 17:31
Yazilim Versiyonu: Web Wiz Forums 10.17 - http://www.webwizforums.com


Baslik: bronşit ve antibiyotik iğne
Mesaji gonderen: zeyneb
Baslik: bronşit ve antibiyotik iğne
Mesaj Tarihi: 25-Agustos-2010 Saat 11:57
kadir bey şimdiden zaman ayırıp okuduğunuz için teşekkür ederim,
oğlum dün geceden beri öksürüyor ve burnu akıyordu,
dün gün içinde hafif ateşi de vardı 38 e yakın,
bu gece 39 u geçince hastaneye götürdük,
akciğer grafisi çekildi kan tahlili yapıldı ve serum takıldı, buhar verildi, 5 saat kaldık hastanede, az önce çıktık doktor 5 tane antibiyotik iğne verdi birincisi yapıldı çıkmadan...
şunları sormak istiyorum:
1)ateşi düşürmeye çalışmak doğr değil diye okumuştum bir yazınızda, kaçın üzerine çıkınca tehlike arz ediyor, ateş düşürücü verdi ama ne zaman kullanmalıyım?
2) 2 adet şurup verdi, biri balgam söktürücü diğeri nefes açıcıymış, birisi ventolin, diğeri sekrol, hangisi hangisi bilmiyorum biri günde 3 diğeri 2 defa...
öksürük şurubuyla ilgili söyledikleriniz aklıma takıldı, bunlar içinde öyle bir gereksizlik sözkonusumudur? hırıltılı öksürüyor şu anda... ve burnu akıyor, beyaz...
3) verdiği antibiyotik iğne novasef, bunun muadili bir şurup varmıdır, bir kere yine iğneyle başladığımız bir antibiyotik tedavimizde siz şurupla devam edebileceğimizi söylemiştiniz, iğne kadar etkili olur mu şurup versek? (CRP değeri 15.56)
4)yapılan kan testinde HGB değeri 12 çıktı, ben doktor vermişti ama kan damlası kullanmıyordum sizin söylediklerinizi dikkate alarak, baktım referans aralığı 14-18, bizimki altta, başlasam mı acaba?
BU ARADA DOKTOR BRONŞİT DEDİ, YAZILARINIZDAN BRONŞİTTE ATEŞ OLMADIĞINI HATIRLIYORUM, GRİP Mİ GEÇİRİYORUZ?


-------------
-04.02.2010- Birlikte İnşirah okuyalım. Allah kalbimizi genişletir.

http://zeynebula.blogspot.com/ - http://zeynebula.blogspot.com/



Cevaplar:
Mesaji gonderen: DrKadirTugcu
Mesaj Tarihi: 25-Agustos-2010 Saat 12:22
1- Ateş ile fazla uğraşmayın, "tehlikeli ateş" diye bir şey yoktur...
2- Ventolin astım ilacı, gereksiz verilmiş... Sekrol, balgam sökücü diye verilir ama bronşlarda "spasm" yani darlık yaptığından, çocuk sanki astımlı imiş gibi nefes alıp verir.. Sakın kullanmayın.
3- Antibiyotiklerle Astım tedavi edilmez. Bu son senelerin modası (saçmalığı).. Ağızdan ilaç alabilen bir çocukta iğne "zalimliktir"..
4- Refereans aralığı olan 14-18  erişkinler için bile çok yüksek, tamamen üçkağıt yapabilmek için, mahsus bu şekilde yüksek tutuyorlar. Kaldıki, çocuklarda alt referans değeri; 9.5 dur. Yani sizin çocuğun kan değerleri "süper"...
5- Eğer, yapılan kan testinde WBC değeri normal veya normalden düşük ise, ağızdan antibiyotiğe bile gerek yok, basit bir grip geçiriyorsunuz demektir..
6- Bu gibi hastane ve doktorlardan uzak durun...


Mesaji gonderen: zeyneb
Mesaj Tarihi: 25-Agustos-2010 Saat 13:39
grip gibi viral enfeksiyonlarda lökosit düştüğü için "wbc düşükse antibiyotiğe gerek yoktur" dediniz değil mi kadir bey?
bizim wbc değerimiz 11.7, referans aralığı 4.6-10.2 yazıyor,
yani grip geçirmiyoruz antibiyotik tedavisine ihtiyacımız var değil mi?
grip değiliz, bronşitte da ateş olmadığını biliyoruz, o halde bronşiolit midir bu???
"Viral bir enfeksiyondur, üzerine bakteriyal bir enfeksiyon eklenmedikçe antibiyotik gerektirmez." diye okudum ama, kafam çok karıştı kadir bey Confused



-------------
-04.02.2010- Birlikte İnşirah okuyalım. Allah kalbimizi genişletir.

http://zeynebula.blogspot.com/ - http://zeynebula.blogspot.com/


Mesaji gonderen: zeyneb
Mesaj Tarihi: 25-Agustos-2010 Saat 13:45
hocam şimdi ilginç bir ayrıntıya rastladım,
bundan 11 gün önce rutin kontrol için kan ve idrar vermiştik,
sonucunu almayı unutmuştuk, buün iki kan sonucunu birden aldık,
şimdi bakıyorum da 11 gün önce de WBC 11.7 imiş şu anda da 11.7,
o zaman birşeyi yoktuki oğlumun, hastalık mı başlıyordu acaba yoksa bu normal değeri de burdaki referans aralığı mı tuhaf?
sizce kaç aralığında olmalı?


-------------
-04.02.2010- Birlikte İnşirah okuyalım. Allah kalbimizi genişletir.

http://zeynebula.blogspot.com/ - http://zeynebula.blogspot.com/


Mesaji gonderen: zeyneb
Mesaj Tarihi: 26-Agustos-2010 Saat 07:45
son durumu yazmak istedim hocam,
2 gündür ateş 38-39 civarıydı, şu an ölçtüm 37.3,
bu gece rahat uyuyor dün yediğimiz serum ve antibiyotik mi etki etti?
hala çok öksürüyor, burun akınıtısı başta su gibiydi şu an yeşile döndü...
bu sabah 2. antibiyotik iğnemiz var hocam, WBC değerimize göre antibiyotiğe ihtiyacımız olup olmadığıyla ilgili sizden cevap gelmeden yaptırmak istemiyorum...


-------------
-04.02.2010- Birlikte İnşirah okuyalım. Allah kalbimizi genişletir.

http://zeynebula.blogspot.com/ - http://zeynebula.blogspot.com/


Mesaji gonderen: zeyneb
Mesaj Tarihi: 26-Agustos-2010 Saat 12:39
kadir bey, ateşimiz 38 (makattan)
ve ishaliz geceden beri...


-------------
-04.02.2010- Birlikte İnşirah okuyalım. Allah kalbimizi genişletir.

http://zeynebula.blogspot.com/ - http://zeynebula.blogspot.com/


Mesaji gonderen: DrKadirTugcu
Mesaj Tarihi: 26-Agustos-2010 Saat 12:40
WBC'nin 11.7 olması; normal sınırdadır. Antibiyotik gerekmez. Zaten sizin de fark ettiğiniz gibi, normal zamanında da 11.7 çıkmış... Diğer arazlarıda göz önüne aldığımızda, tanı "Grip" tir... 10 gün kadar sürecek.. benim dediklerimi yapın, sakın antibiyotik veya, öksürük şurubu vermeyin..Değil iğne, ağızdan antibiyotik bile gerekmez..


Mesaji gonderen: DrKadirTugcu
Mesaj Tarihi: 26-Agustos-2010 Saat 12:42
Yediği içtiği bir gıdadan mikrop aldığını gösterir, sakın antibiyotik vermeyin... Kendiliğinden iyileşecek. Zaten kusma  ile ishal beraber olmadıkça tehlikeli bir durum oluşmaz.. Rahatsız değil ise, ateş düşürücü ilaç da vermeyin.


Mesaji gonderen: zeyneb
Mesaj Tarihi: 26-Agustos-2010 Saat 12:50
çok teşekkür ederim hocam götürmüyorum iğneye yani =)
ben grip olduğunu düşünmüyordum ama yine de dünden beri ballı limon veriyordum bugün de devam edeyim o zaman...
hocam bir de ek gıdalara başlamıştık sabah kahvaltı gün içinde de çorba yoğurt falan veriyordum,
hastalık çıktığından beri yani 2 gündür bişey vermiyorum zaten iştahsız,
sadece emziriyorum,
bu konuda ne önerirsiniz bugün kahvaltısını yaptırayım mı acaba?


-------------
-04.02.2010- Birlikte İnşirah okuyalım. Allah kalbimizi genişletir.

http://zeynebula.blogspot.com/ - http://zeynebula.blogspot.com/


Mesaji gonderen: DrKadirTugcu
Mesaj Tarihi: 26-Agustos-2010 Saat 12:55
Anne sütü varken, anne sütü verilir... Hiçbir yemek veya çorba anne sütünden üstün değildir...Ancak yetmediğinde bu gıdalardan verebilirsiniz..



Sayfayi Yazdir | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.17 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd. - http://www.webwiz.co.uk