SSS SSS  Forumda Ara   Uye Ol Uye Ol  Giris Giris


ÇEŞİTLİ PASTA VE KEK TARİFLERİ.....

 Cevap Yaz Cevap Yaz
Yazar
  Baslik Ara Baslik Ara  Topic Options Topic Options
feelings Drop Down Menu
Moderatör
Moderatör
Avatar

Kayit tarihi: 24-Eylül-2007
Konum: Kocaeli
Durum: Cevrimdisi
Mesajlar: 62196
Gonderi Secenekleri Gonderi Secenekleri   Tesekkurler (0) Tesekkurler(0)   Alinti feelings Alinti  Cevap YazCevap Gonderiye link ver Baslik: ÇEŞİTLİ PASTA VE KEK TARİFLERİ.....
    Gonderildi: 20-Eylül-2012 Saat 16:19

Çeşitli Pasta Ve Kek Tarifleri



HAMUR:
- 200gr. tereyağ/margarin,
- 50gr. şeker,
- bir paket vanilya,
- 3 yumurta (2 tanesinin akı ve sarısı ayrılacak),
- 200-250gr. un,
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu

BEZE:
- 2 yumurta akı,
- 50gr. şeker,
- bir fiske tuz,
- 2 avuç file badem

KREMA:
- 200-250gr. çiğ krema,
- bir vanilya,
- 30-40gr. şeker,
- bir paket krema sertleştirici
- VEYA: çiğ krema ve krema sertleştirici yerine, bir poşet krem şanti.
- mevsim meyvesi (ben 300gr. dondurulmuş bögürtlen ve konserve mandalina
kullandım. Kremayla uyumlu her meyve olabilir. )

Hazırlanışı:
1- Yağı, 50 gr. şekeri ve bir vanilyayı mikserle iyice çırpın. Önce bir yumurtayı ekleyip karıştırın. Sonra teker teker iki yumurta sarısını ekleyip, her seferinde yarım dakika çırpın. Unu ve kabartma tozunu da ekleyip iyice karıştırın. Fırını 175° C’ye ısıtın. Kalıbın dibine pişirme kağıdı serin. Hamurun yarısın kalıba yayın. Üzerini düzeltin. Yumurta aklarını bir fiske tuzla çırpın. Yavaş yavaş 60gr. şeker ekleyerek toplam 3 dakika çırpın. Bezenin yarısını hamurun
üzerine düzgünce sürün. Kalınlığı en çok 1 cm. oluyor. Daha az olursa da problem değil. Üzerine bir avuc file badem serpiştirin. 15-20 dakika, üzeri pembeleşene kadar, alttan ikinci gözde
pişirin. Fırından çıkardıktan sonra bir-iki dakika bekletin. Kenarlarını ince bir bıçakla dikkatlice ayırip kalıbı açın. Pişirme kağıdıyla birlikte telin üzerinde soğutun.
2- Hamurun, bezenin ve bademin artan yarısıyla, yine aynı şekilde, 2. katı pişirin ve soğutun.
3- Krema: Vanilya, şeker ve sertleştiriciyi karıştırın. Kremayı çırparken yavaş yavaş içine ekleyin. Sertleşene kadar çırpın.
4- İlk katın üzerine kremayı yayın. Üzerine dilediginiz meyveleri dizin. Veya kremanın yarısını ilk tabanın üzerine yayın. Diğer yarısını meyveyle karıştırarak kullanın. İkinci katı pastanın üzerine koymadan önce 12 eşit dilime bölün. Teker teker pastanın üzerine kapatın. Servise kadar serin bir yerde bekletin.



Malzemeler:

100 gr. tereyağ
100 gr. şeker
bir paket vanilyalı şeker
2 yumurta
bir fiske tuz
200 gr. un
2 tatlı kaşığı kabartma tozu
300 - 400 gr. frenk üzümü
beze: 3 yumurta akı ve 150 gr. şeker (ben 2 yumurta akı ve 80 gr. şeker kullandım)
Fırını 180 C’ye ısıtın.

Hazırlanışı:
Tereyağ ve şekeri yumuşayana kadar çırpın. Yumurtaları teker teker ekleyin. Her yumurtadan sonra iyice özleşene kadar çırpın. Un, tuz ve kabartma tozunu birlikte eleyip, hamura karıştırın.
26 cm.’lik kelepçeli kalıbı yağlayın (ben dikdörtgen bir kalıp kullandım), hamuru düzgünce yayın. Üzerine frenk üzümlerini serpiştirin. Meyveler fırında oldukça su salıyorlar. Suyunu çekene kadar, yaklaşık 40 - 50 dakika, fırının orta telinde pişirin (daha da uzun sürebilir).
Yumurta aklarını kar yapın. Şekeri yavaş yavaş akıtarak, çırpmaya devam edin. Keki fırından çıkarıp, bezeyi dilediğiniz gibi üzerine yayın. Fırının ısısını 225 C’ye yükseltin. Tekrar 5-10 dakika kadar, en alt telde pişirin. Bu süre içinde fırının başından ayrılmazsanız iyi olur. Beze çabucak yanabiliyor.
Mutfak tezgahında soğutun.


Malzemeler:- 300gr. dondurulmuş kırmızı meyve (mine: sadece bögürtlen)
- 250gr. tereyağ
- 220gr. şeker
- 4 yumurta
- 340gr. un
- 100gr. beyaz çikolata ( mine: 150gr. yoğurt)
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- arzu edilirse limon kabugu rendesi

Hazırlanışı:
1- Meyveleri çözdürün ve beyaz çikolatayı eritin. Fırını 180° C’ye ısıtın.
2- Yağı mikserle iyice çırpın. Yavaş yavaş şekeri, vanilyayi ve limon kabuklarını ekleyin. Yumurtaları teker teker ekleyerek çırpın. Hamur homojen bir hale geldikten sonra çikolata veya yoğurdu ekleyin. En son elenmiş unu ve kabartma tozunu karıştırın.
3- Fırın tepsisini iyice yağlayın. Hamurun 2/3′ünü tepsiye sürün. Kıvamının sürülecek gibi olması lazım, fazla akıcı olmaması gerekiyor. Tepsiyi, yeriniz varsa buzdolabına kaldırın. Böğürtlenleri ezip, püre haline getirin. Süzgeçten geçirip kalan hamura ekleyin. İyice karıştırın. Buzdolabındaki hamurun üzerine bıçakla istediğiniz büyüklükte kafes şeklinde çizgiler çizin. Kareler cok küçük olmasınlar, çünkü kırmızı kafes fırında biraz yayılacak.
Kırmızı hamuru, sıkma torbasıyla kafesin çizgilerini izleyerek sıkın. 30-35 dakika kadar pişirin. Kürdan testini mutlaka yapın.
4- Kek iyice soğuduktan sonra üzerine erimiş çikolata ile minik kafesler yapabilirsiniz. 30gr. bitter veya beyaz çikolata yeterli geliyor. Çikolatayi eritip, pişirme kağıdından yaptığınız minik bir külah ile kafesi istediğiniz kalınlıkta çizebilirsiniz.



Malzemeler:
TABAN
- 125gr. margarin (eritmeden)
- 300gr. un
- 50gr. şeker
- 1 yumurta
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu

KREMA
- 125gr. margarin (eritmeden)
- 5 yumurta
- 250gr. şeker
- 750gr. Speisequark (ya da alternatif)
- 1 paket vanilyali pudding
- 1/2 çorba kaşığı kakao (arzuya göre miktar değişebilir)

Hazırlanışı:
1- Şekeri, yumurtayı, margarini, unu ve kabartma tozunu iyice karıştırarak tabanı hazırlayın. Yağlanmış kelepçeli kalıba (28cm’lik)yerleştirerek, kenarlarını 2cm. kadar yukarı çekin. Elinizle düzeltin.
2- Fırını 175° C’ye ısıtın.
3- Krema malzemelerini mixerle çırparak hafif akışkan bir krema hazırlayın. Kremanın 1/4′ünü ayırın ve kakao ile karıştırın. Tart hamurunun tam ortasına 2 kepçe beyaz krema dökün. Beyaz kremanın tam ortasına gelecek şekilde 1 çorba kaşığı kakaolu krema dökün. Bütün malzeme bitene kadar bu şekilde çalışın. Isınmış fırında 1 saat pişirin. Kesmeden önce 2 saat bekletin.



KEK

- 200gr. margarin
- 200gr. şeker
- 1 paket vanilya
- 5 yumurta
- 300gr. un
- 1/2 paket kabartma tozu (1,5 tatlı kaşığı)
- 5-6 tatlı kaşığı kadar kakao

ÜSTÜ İÇİN

- 1-2 kavanoz vişne kompostosu ( 1 kavanoz suyu süzdürülmüş vişne yaklaşık 350-400gr., kavanoz içindeki vişne suyu miktarı 380-400ml.)
- 4 paket Dr. Oetker tart jölesi
- 1/2 L. süt
- 100gr. şeker
- 40gr. Palmin
- 50gr. vanilyalı Pudding tozu
- 200gr. Tereyağ veya margarin

Çikolatalı Glazür: 2 yumurta, 1 1/3 nescafe fincanı pudra şekeri, 2/3 nescafe fincanı kakao, 180gr. Palmin. VEYA: 150-200gr. bitter çikolata

1- Fırını 175° C’ye ısıtın. Margarini ve şekeri birlikte çırpın. Yumurtaları teker teker yedirin. Vanilyayı, unu ve kabartma tozunu yumurtalı karışıma ekleyin. Hamurun yarısını tepsiye(fırının kendi kare tepsisi) yayın. Diğer yarısını kakao ile karıştırarak beyaz hamurun üzerine döşeyin. Üzerini biraz düzeltin.
2- Vişnelerin suyunu süzün (suyunu bir kapta toplayın), kakaolu hamurun üzerine çok hafif bastırarak dizin.
3- 175° C’de yaklaşık 30-35 dakika pişirin. Keki iyice soğutun.
4- Yaklaşık 1L. (daha az olabilir) vişne suyunu 4 tart jölesi ile kaynatın. İsterseniz biraz şeker ekleyebilirsiniz. 1-2 taşım kaynadıktan sonra kenara alın. Jöleyi soğumuş kekin üzerine sürün (oldukça çabuk donuyor !).
5- 1/2 L. sütü, 100gr. şekeri ve 40gr. Palmin’i birlikte kaynatın. 50gr. toz puddingi ekleyerek hızla karıştırın. 1 dakika kadar pişirin. Kenara alıp, iyice soğutun. 200 gr. margarini köpürene kadar çırpın. Soğumuş puddingi azar azar margarine ekleyin ve çırpmaya devam edin. (Kremanın rengi açılıp, beyazlaşıyor). Jölenin üzerine sürün. Buzdolabında iyice soğutun.
6- Çikolatalı kuvertür: 2 yumurtayı çırpın, kakao ve pudra şekeri ile iyice karıştırın. Palmini eritip, incecik akıtarak ve sürekli karıştırarak kakaolu karışıma ekleyin. Puddingli katın üzerine döşeyin. Çatalla dalga şeklinde kıvrımlar yapın. Buzdolabında en az 3 saat bekletin.
Alternatif: Kuvertürü benmari usulü eriterek puddingin üzerine yayın.



RULO HAMURU

- 4 yumurta
- 3 çorba kaşığı soğuk su
- 2 çorba kaşığı şeker
- 4,5-5 çorba kaşığı un
- 1 paket vanilya
- 1 fiske tuz

İÇİ

- 200gr. kırmızı reçel (çilek, böğürtlen, vs.)
- 200gr. krema VEYA 1/2 poşet krem şanti

1- Fırını 180 C’ye ısıtın. Yumurtaların akını ve sarısını ayırın, sarıları 3 çorba kaşığı soğuk su ile çırpın. 1 çorba kaşığı şeker, vanilya ve unu ekleyerek iyice karıştırın.
2- Yumurta aklarını bir fiske tuz ile sertleşene kadar çırpın. 1 çorba kaşığı şekeri yavaş yavaş ekleyip sert kar olana kadar çırpmaya devam edin.
3- Yumurta akını azar azar unlu karışıma ekleyin, aklar sönmeyecek şekilde yavaş yavaş yedirin.
4- Hamuru pişirme kağıdı serilmiş tepsiye yayın. 8-12 dakika önceden ısıtılmış fırında pişirin.
5- Hamur pişerken reçeli karıştırarak ısıtın. Tezgaha temiz bir mutfak havlusu yayın, dilerseniz üzerine biraz şeker serpin.
6- Hamuru fırından çıkarır çıkarmaz havlunun üzerine kapatın. Pisirme kağıdını biraz ıslatarak dikkatlice hamurdan ayırın. Hemen reçeli sürerek sıkıca rulo şeklinde sarın. Biraz soğuyunca 0,5cm.’lik dilimler kesin.
7- Kullanmak istediğiniz kalıbı streç folyoyla kaplayın. Dilimlerin arasında boşluk kalmayacak şekilde bir sıra döşeyin. İnce bir tabaka çırpılmış kremayı dilimlerin üzerine düzgünce yayın. İkinci sırayı döşeyerek folyoyla kapatın. Buzdolabında 2-3 saat bekletin.

Pastanın yapımı bütün aşamalarıyla birlikte 45-50 dakika tutuyor. Ben çok tatlı sevmediğim için şeker miktarını azaltmıştım. Siz isterseniz daha fazla şeker ekleyebilirsiniz. Ayrıca üzerini süslemek için gül yaprakları ve boncuklar; dolgusu için çeşitli meyveler kullanabilirsiniz.
Eğer kalıbınız büyükse 5 yumurta - 5 veya 6 çorba kaşığı un kullanarak hamuru hazırlayabilirsiniz.



Malzemeler:

3 adet yumurta
1 su bardagi dövülmemis hashas
1 su bardagi findik ici (cok ince)
1 su bardagi kokosnus ( hindistancevizi)
1 su bardagi sıvı yağ
1 su bardagi süt
1 su bardagi seker
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
aldigi kadar un (cok fazla degil)

Yapılışı:

Şeker ve yumurta iyice cırpıldıktan sonra diger malzemeler sırasıyla katılır en son un ilave edilir.200 C de pisirilip servis yapılır istege baglı üzerine findık serpebilirsiniz.

ALINTIDIR....
Alperim oğlum benim,Zeynebim kızım benim sizi çok seviyorum
siz benim yaşama gücüm,sevincim,herşeyimsiniz..
Basa don
feelings Drop Down Menu
Moderatör
Moderatör
Avatar

Kayit tarihi: 24-Eylül-2007
Konum: Kocaeli
Durum: Cevrimdisi
Mesajlar: 62196
Gonderi Secenekleri Gonderi Secenekleri   Tesekkurler (0) Tesekkurler(0)   Alinti feelings Alinti  Cevap YazCevap Gonderiye link ver Gonderildi: 20-Eylül-2012 Saat 16:20
Köstebek Pasta Tarifi



Malzemeler:

* 3 yumurta
* 1 su bardağı şeker
* 75 gr. margarin
* 1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilya
* 2 çorba kaşığı kakao
* aldığı kadar un

İçi için:

*1 paket krem şanti + 1 su bardağı süt
*3 tane muz
*2 kaşık damla çikolata
*2 kaşık kırılmış fındık

Hazırlanışı:

Şekeri ile yumurtaları çırpın. Üzerine yumuşamış margarini kabartma tozunu vanilyayıkakaoyu ve aldığı kadar unu (koyu kıvamlı olmalıdır) katıp kek harcını yağlanmış yuvarlak kek kalıbına döküp yayın. 170 derecelik fırında pişrin. Pişen kek ılıyınca kenarlarından 2 cm. bırakıp orta kısmı kaşık yardımıyla oyun. Yanlız düz bir şekilde ve tabanı parçalamadan kekein yarı kısmına kadar oymalısınızOyduğunuz kısma ıkıye kesilmiş muzlarıyerleştirin. krem şantiyi sütle çırpıp içine fındık ve damla çikolata (yada çikolata parçası) katıp bu karışımı sadece muzların üzerine koyun. Oyduğunuz kekin parçalarını ufalayın ve krem şantinin üzerine tamamen kapatacak şekilde ekin. hafif hafif bastırıp krem şantiye yapışmasını sağlayın. En az 2-3 saat buzdolabında beklettikten sonra servis edebilirsiniz…


Duzenleyen manolya80 - 22-Eylül-2012 Saat 02:41
Alperim oğlum benim,Zeynebim kızım benim sizi çok seviyorum
siz benim yaşama gücüm,sevincim,herşeyimsiniz..
Basa don
feelings Drop Down Menu
Moderatör
Moderatör
Avatar

Kayit tarihi: 24-Eylül-2007
Konum: Kocaeli
Durum: Cevrimdisi
Mesajlar: 62196
Gonderi Secenekleri Gonderi Secenekleri   Tesekkurler (0) Tesekkurler(0)   Alinti feelings Alinti  Cevap YazCevap Gonderiye link ver Gonderildi: 20-Eylül-2012 Saat 16:23
Ekler tarifi ;



Malzemeler:ekler2%20Mini%20Ekler%20Pasta%20Tarifi
Hamuru için: -1 su bardağı su
- 60 gr tereyağı
- yarım su bardağı un
- tuz
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 3 adet yumurta
Kreması için: – 1 adet yumurta
- 3 yemek kaşığı un
- 7 yemek kaşığı toz şeker
- 2 buçuk su bardağı süt
- yarım paket vanilya
Sosu için: – 1 adet 80 gr bitter çikolata (bıçakla kıyılmış)
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1-2 yemek kaşığı süt

Yapılışı:
- Su ve tereyağını karıştırarak ısıtın. Daha sonra şekeri ve bir tutam tuzu ilave edin. Tereyağı eridikten sonra, su kaynamadan önce unu ilave edip hızlıca karıştırıp hamuru pürüzsüz haline getirin. Hamur tencereye
yapışmaya başlayınca altını kapatın ve ılımaya bırakın. Hamuru bir kaseye alıp yumurtaları mikserle tek tek yedirin. Daha sonra hamuru sıkma torbasına doldurun (sıkma torbasının ağzı düz olacak), fırın kağıdı serilmiş tepsiye sıkın. Burda önemli olan sıkılan hamurun kalın olması lazım. Daha önceden ısıtılmış 190 derecedeki fırında 30 dakika kabarıp kızarana kadar pişirin.
- Kreması için; yumurtayı, unu ve toz şekeri karıştırın. Orta ateşte sütü ilave ederek kabarcıklar çıkana kadar pişirin. Daha sonra da vanilyayı ilave ederek soğumaya bırakın.
- Ilınmış ekleri tırtıklı bıçakla ortadan ikiye ayırın, ortasına kremayı kaşıkla sürüp tekrar kapatın.
- Sosu için; kaynar suya oturtulmuş ayrı bir kasede çikolatayı, tereyağını ve sütü karıştırarak eritin.
- Buzdalabında soğumaya bırakın.

Afiyet olsun..


Alperim oğlum benim,Zeynebim kızım benim sizi çok seviyorum
siz benim yaşama gücüm,sevincim,herşeyimsiniz..
Basa don
feelings Drop Down Menu
Moderatör
Moderatör
Avatar

Kayit tarihi: 24-Eylül-2007
Konum: Kocaeli
Durum: Cevrimdisi
Mesajlar: 62196
Gonderi Secenekleri Gonderi Secenekleri   Tesekkurler (0) Tesekkurler(0)   Alinti feelings Alinti  Cevap YazCevap Gonderiye link ver Gonderildi: 20-Eylül-2012 Saat 16:25
kızlar bu mükemmel ben bayılıyorum ...


İncirli Pasta ;

Malzemeler,87FF152E448DB5FEF6D815867890C6%20İncirli%20Pasta%20tarifi
 kek için,

1 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı un
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
6 tane kuru incir
1 su bardağı çekilmiş ceviz içi
Sosu için,
1,5 su bardağı su
1 yemek kaşığı hazır kahve
Kreması için,
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
1 litre süt
7 yemek kaşığı toz şeker
1 paket toz krem şanti
1 yemek kaşığı kakao
Üzeri için,
İncir reçeli
Hazırlanışı,

Kuru incirleri sıcak suda yumuşayana kadar bekletin.
Yumuşayan incirleri küp şeklinde doğrayın.
Keki hazırlamak için çırpma kabına yumurta ve toz şekeri alın.
Köpürene dek mikserle çırpın.
Un, kabartma tozu, ceviz içi ve doğranmış incileri ekleyip çırpmaya devam edin.
Fırın tepsisini yağlayıp kek karışımını dökün.
Önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 35 dakika pişirin.
Kremasını hazırlamak için tencerede süt, nişasta, kakao un ve toz şekeri karıştırın.
Orta dereceli ateşte kıvamı koyulaşana kadar karıştırarak pişirin.
Kremayı ocaktan indirdikten sonra toz krem şantiyi içine ekleyip mikserle çırpın.
Pişen keki fırından çıkardıktan sonra ılınmasını bekleyin.
Ilınan keki büyük bir bıçak yardımıyla yatay biçimde ortadan ikiye bölün.
Kahve ve suyu kasede karıştırın.
Kekin her iki parçasını kahveli karışımla ıslatın.
Kekin bir parçasını büyük bir servis tabağına yerleştirin.
Üzerine hazırladığınız kremanın yarısını bıçak yardımıyla sürün.
Kekin diğer parçasını kremanın üzerine kapatın.
Kalan kremayla pastanın üstünü kaplayın.
İncir reçeliyle pastanın üstünü süsleyin.
Dilimleyerek servis yapın.
Afiyet olsun.



Alperim oğlum benim,Zeynebim kızım benim sizi çok seviyorum
siz benim yaşama gücüm,sevincim,herşeyimsiniz..
Basa don
feelings Drop Down Menu
Moderatör
Moderatör
Avatar

Kayit tarihi: 24-Eylül-2007
Konum: Kocaeli
Durum: Cevrimdisi
Mesajlar: 62196
Gonderi Secenekleri Gonderi Secenekleri   Tesekkurler (0) Tesekkurler(0)   Alinti feelings Alinti  Cevap YazCevap Gonderiye link ver Gonderildi: 20-Eylül-2012 Saat 16:26

Kakaolu Islak kek malzemeleriislakkekfk2%20Kakaolu%20Islak%20Kek%20tarifi

  • 4 Yumurta
  • 1,5 su bardağı Toz Şeker
  • 1 su bardağı un
  • 1 su yoksa sadece normal un kullanabilirsiniz bardağı Pirinç Unu ()
  • 3-4 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 Paket vanilyalı
  • 1 Paket da ya margarin 2 çay bardağı çiçekyağ
  • 1 su bardağı soğuk süt

4 yumurtayı ve 1,5 bardak Sekeri derin BİR kapta mikserle iyice çırpın. 2 bardak Unu, kakaoyu, kabartma tozu ve vanilini eleyerek yumurtalara ekleyin, çırpmaya Devam Edin. Kek hamuruna BİR Paket margarini * ya da yaklaşık 2 çay bardağı sıvıyağı ekleyip iyice çırpın. Yuvarlak BİR kek kalıbını margarinle yağlayın, kek hamurunu içine döküp önceden ısıtılmış 185 derecedeki fırına yerleştirin. 35-40 dakika kisik pişirin. Fırından çıkardığınız keki 5 dakia soğumaya bırakın. 5 dakika kisikGale keki kalıptan çıkarıp uzerine BİR BARDAK soğuk sütü gezdirerek dökün. Yanında BİR top vanilyalı Dondurma ile Sıcak servis edebilirsiniz. Afiyet Olsun

Alperim oğlum benim,Zeynebim kızım benim sizi çok seviyorum
siz benim yaşama gücüm,sevincim,herşeyimsiniz..
Basa don
feelings Drop Down Menu
Moderatör
Moderatör
Avatar

Kayit tarihi: 24-Eylül-2007
Konum: Kocaeli
Durum: Cevrimdisi
Mesajlar: 62196
Gonderi Secenekleri Gonderi Secenekleri   Tesekkurler (0) Tesekkurler(0)   Alinti feelings Alinti  Cevap YazCevap Gonderiye link ver Gonderildi: 20-Eylül-2012 Saat 16:29
MISIR GEVREKLİ MUZLU PASTA ;



Akşam çayına gelecek arkadaşlarım için değişik bir tarif ararken Emine Beder’in kitabında bu tarife rastladım. Pratik olduğu kadar değişik ve hafif bir pasta.

Malzemeler
- 2,5 su bardağı süt
- 1 paket muzlu puding
- 1/2 su bardağı süt (krem şanti için)
- 1/2 paket krem şanti
- 4 su bardağı mısır gevreği
- 1çay bardağı dövülmüş fındık veya ceviz
- 2 adet muz

Yapılışı
1. 2,5 su bardağı sütle 1 paket muzlu pudingi pişirin ve soğutun.
2. Soğuyan pudingin içine, ayrı bir kapta çırptığınız 1/2 su bardağı süt ve 1/2 paket krem şantiyi ekleyin ve karıştırın.
3. Pudingli – krem şantili karışımın içine dilimlenmiş muzları, mısır gevreğini ve fındığı ekleyip karıştırın.
4. Yuvarlak bir kalıbı veya kaseyi streç filmle kaplayın ve karışımı kasenin içine dökün. Kaşığın tersiyle üzerine bastırarak hafif sıkıştırın.
5. Pastayı buzlukta donana kadar bekletin. Büyük bir tabağa ters çevirerek servis edin.

ALINTIDIR

Alperim oğlum benim,Zeynebim kızım benim sizi çok seviyorum
siz benim yaşama gücüm,sevincim,herşeyimsiniz..
Basa don
feelings Drop Down Menu
Moderatör
Moderatör
Avatar

Kayit tarihi: 24-Eylül-2007
Konum: Kocaeli
Durum: Cevrimdisi
Mesajlar: 62196
Gonderi Secenekleri Gonderi Secenekleri   Tesekkurler (0) Tesekkurler(0)   Alinti feelings Alinti  Cevap YazCevap Gonderiye link ver Gonderildi: 20-Eylül-2012 Saat 16:30
muzlukulahpasta%20300x200%20MUZLU%20KÜLAH%20PASTA

MUZLU KÜLAH PASTA ;

MALZEMELER

HAMURU İÇİN:
*1 kahve fincanı süt
*1 kahve fincanı erimiş margarin
*1 kahve fincanı şeker
*2 yumurta
*1 çorba kaşığı amonyak
*alabildiği kadar un
KREMASI İÇİN:
*2 yemek kaşığı nişasta
*2 yemek kaşığı un
*2 su bardağı süt
*5 yemek kaşığı şeker
*1 paket kremşanti
*1 çay bardağı kremşanti için süt

YAPILIŞI

Un ve amonyak dışındaki hamur malzemelerini karıştırıp ununu ve amonyağını ekleyip kulakmemesi kıvamında bir hamur yoğuruyoruz.Sonra hamurlarımızı 3 parçaya bölüp her parçayı merdane ile açıyoruz.Yukarıda sizlere sırasıyla resimlemeye çalıştım sonra açtığımız hamuru 2 cm kalınlığında şeritler halinde keselim.Bu şeritleri sarmak için kalıplar var külah şeklinde amaaaaaaa ben A4 yazıcı kağıdından kendi kalıbımı kendim yaptım nasılmı.Yazıcı kağıtları normal düz kağıtlardan bayağı kalın oluyor bunu dört parçaya böldüm ve külah yaptım.Hamurlarımıda bu külahların üzerine sardım.Sonra önceden ısıttığımız fırınımızda hamurları pişirdim.Ilınınca içindeki kağıtları çevirerek çıkartın çok çabuk çıkıyor zaten.Krema malzemelerini muhallebi kıvamına gelene kadar pişiriyoruz.Kremamız iyice soğuyunca çırptığımız kremşantiyi ekleyerek tekrar çırpıyoruz.Bu kremayı külahların içine şırınga yardımı ile dolduruyoruz.Üzerini de istediğiniz gibi süsleyip servis yapıyorsunuz.




Alperim oğlum benim,Zeynebim kızım benim sizi çok seviyorum
siz benim yaşama gücüm,sevincim,herşeyimsiniz..
Basa don
tugce2008 Drop Down Menu
Kidemli Uye
Kidemli Uye
Avatar

Kayit tarihi: 12-Ocak-2009
Konum: Konya
Durum: Cevrimdisi
Mesajlar: 4361
Gonderi Secenekleri Gonderi Secenekleri   Tesekkurler (0) Tesekkurler(0)   Alinti tugce2008 Alinti  Cevap YazCevap Gonderiye link ver Gonderildi: 21-Eylül-2012 Saat 13:13
ayyy harika seyler yaa ama deneyecek vaktim hic yok artık:((
11 10 2008   15.10
21 10 2011   12.45      
Basa don
yapraksu41 Drop Down Menu
Kidemli Uye
Kidemli Uye
Avatar

Kayit tarihi: 21-Ekim-2011
Konum: Kocaeli
Durum: Cevrimdisi
Mesajlar: 836
Gonderi Secenekleri Gonderi Secenekleri   Tesekkurler (0) Tesekkurler(0)   Alinti yapraksu41 Alinti  Cevap YazCevap Gonderiye link ver Gonderildi: 21-Eylül-2012 Saat 16:09

ahhh ahhh çok güzeller benim gibi hamur işine aş eren birine bu yapılır mı oy oy oyLOL

hoş geldin canım oğlum 14Mayıs 13:30 ikinci kuzum benimle 16 +
Basa don
feelings Drop Down Menu
Moderatör
Moderatör
Avatar

Kayit tarihi: 24-Eylül-2007
Konum: Kocaeli
Durum: Cevrimdisi
Mesajlar: 62196
Gonderi Secenekleri Gonderi Secenekleri   Tesekkurler (0) Tesekkurler(0)   Alinti feelings Alinti  Cevap YazCevap Gonderiye link ver Gonderildi: 21-Eylül-2012 Saat 22:08
abowww tariflerini çaldığım yer nasılda çıkmış ortaya..:)
berfinimmm bir el atıver gardaşşş...
Alperim oğlum benim,Zeynebim kızım benim sizi çok seviyorum
siz benim yaşama gücüm,sevincim,herşeyimsiniz..
Basa don
berfinim Drop Down Menu
Moderatör
Moderatör
Avatar

Kayit tarihi: 23-Eylül-2007
Konum: Rusya
Durum: Cevrimdisi
Mesajlar: 24219
Gonderi Secenekleri Gonderi Secenekleri   Tesekkurler (0) Tesekkurler(0)   Alinti berfinim Alinti  Cevap YazCevap Gonderiye link ver Gonderildi: 22-Eylül-2012 Saat 19:36
canim gec görüverdim gissss manosum el ativer vermis alttan üstten saolsun:))
bu arada tariflerde harikaymis hee:)
nar taneleri nur taneleri annesinin birtaneleri...
canim oglum mehmet berken:02.07.2010 10:20
canim kizim ecrin ruken :02.07.2010 10:22
Basa don
feelings Drop Down Menu
Moderatör
Moderatör
Avatar

Kayit tarihi: 24-Eylül-2007
Konum: Kocaeli
Durum: Cevrimdisi
Mesajlar: 62196
Gonderi Secenekleri Gonderi Secenekleri   Tesekkurler (0) Tesekkurler(0)   Alinti feelings Alinti  Cevap YazCevap Gonderiye link ver Gonderildi: 22-Eylül-2012 Saat 23:03
seninkiler kadar güzel olamaz..
sen bunları bir çırpıda yaparsın...:)



Alperim oğlum benim,Zeynebim kızım benim sizi çok seviyorum
siz benim yaşama gücüm,sevincim,herşeyimsiniz..
Basa don
feelings Drop Down Menu
Moderatör
Moderatör
Avatar

Kayit tarihi: 24-Eylül-2007
Konum: Kocaeli
Durum: Cevrimdisi
Mesajlar: 62196
Gonderi Secenekleri Gonderi Secenekleri   Tesekkurler (0) Tesekkurler(0)   Alinti feelings Alinti  Cevap YazCevap Gonderiye link ver Gonderildi: 22-Eylül-2012 Saat 23:04
Orjinal mesaji gonderen yapraksu41 yapraksu41 yazdi:

ahhh ahhh çok güzeller benim gibi hamur işine aş eren birine bu yapılır mı oy oy oyLOL



canım yaaa kıyamam..:(
Alperim oğlum benim,Zeynebim kızım benim sizi çok seviyorum
siz benim yaşama gücüm,sevincim,herşeyimsiniz..
Basa don
feelings Drop Down Menu
Moderatör
Moderatör
Avatar

Kayit tarihi: 24-Eylül-2007
Konum: Kocaeli
Durum: Cevrimdisi
Mesajlar: 62196
Gonderi Secenekleri Gonderi Secenekleri   Tesekkurler (0) Tesekkurler(0)   Alinti feelings Alinti  Cevap YazCevap Gonderiye link ver Gonderildi: 22-Eylül-2012 Saat 23:05
Orjinal mesaji gonderen tugce2008 tugce2008 yazdi:

ayyy harika seyler yaa ama deneyecek vaktim hic yok artık:((


neden canımcım ?
Alperim oğlum benim,Zeynebim kızım benim sizi çok seviyorum
siz benim yaşama gücüm,sevincim,herşeyimsiniz..
Basa don
 Cevap Yaz Cevap Yaz
  Konuyu Paylas   

Foruma Atla Forum Izinleri Drop Down Menu

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.17
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.



GebelikveAnnelik.net uyelerimizin yapmis olduklari paylasimda ucuncu kisilerin telif hakki sahibi bulundugu her turlu paylasim (yazi, resim vb) materyallerinin kullanilmasi durumunda dogacak hukuki ve cezai sorumluluk paylasimi yapan uyeye ait olacaktir. Sozkonusu haksiz kullanim nedeniyle GebelikveAnnelik.net'in hicbir hukuki sorumlulugu bulunmamakta olup haksiz kullanim nedeniyle GebelikveAnnelik.com'un ucuncu kisilere odemek zorunda kalabilecegi her turlu tazminat ve idari/adli para cezalari GebelikveAnnelik.net kullanicilarina rucu edilecektir. Forumumuza uyelerimiz tarafindan eklenen tum paylasimin ticari kaydi gudulen, telif hakki ihlaline neden olabilecek materyaller olup olmadiklari en ust duzeyde incelenmektedir. Ancak her yazinin veya resim dosyasinin orijinal kaynagi tespit edilemediginden, bu iceriklerle ilgili gerekli duzenlemeleri bize ulasmaniz durumunda derhal gerceklestirebiliriz.



Bize Ulaşın - Gizlilik Sözleşmesi - Facebook - Twitter - Google +